Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkgömma

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En frasig smördegsbakelse fylld med pepparrotssmakande skaldjur tackar nog ingen nej till! Servera den gärna till ett glas vitt vin eller kanske en kall snaps.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Halvtina smördegsplattorna. Skär plattorna mitt itu till kvadrater. Kavla ut dem lite, ca 1 cm åt varje håll.
  2. Lägg smördegskvadraterna på en bakpappersklädd plåt. Nagga dem. Pensla kvadraterna med uppvispat ägg. Grädda smördegsbitarna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt dem kallna på galler.
  3. Gör fyllningen: Tina räkorna och crabsticksen. Skala räkorna. Spara några räkor till garneringen, grovhacka resten. Strimla crabsticksen.
  4. Smaksätt crème fraichen med pepparrot, dill, salt och peppar. Vänd ner räkor och crabsticks. Dela smördegsbakelserna i över och underdelar. Placera underdelarna på assietter.
  5. Fördela skaldjursfyllningen ovanpå. Lägg på locken, gärna lite på diagonalen. Garnera med de sparade hela räkorna samt dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.