Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Enligt personen som lämnat ifrån sig receptet, lagades rätten av hennes mor som föddes 1877. Troligtvis lärde hon sig i sin tur maträtten från sin mor. Båda var bosatta i Högsrum.

Ingredienser

Instruktioner

Riv potatisen på rivjärn. 1/3 rives med fördel lite grövre. Skär fläsket i små tärningar och gör likadant med löken. Blanda därefter samtliga ingredienser till en jämn smet. Grädda i smord långpanna i ugnen i 175 grader. Efter ungefär 1 ½ timme när ragglafsan fått fin brun färg sänker man värmen till 125 grader. Låt stå ytterligare ca 30 minuter. Blir det något över kan man värma det under lock i ca 100 grader.

Kommentarer (2)

  • LillSnuttan 19 april 2009

    Det låter som våra rårakor med stekt fläsk. Enda skilnaden är att vi steker fläsket för sig.

  • tina62 20 april 2009

    Rätten kallas också för råriven pannkaka. Precis som ordet lafsa påminner om lufsa finns det stora likheter mellan dessa rätter. Enligt personen som lämnat ifrån sig receptet, lagades rätten av hennes mor som föddes 1877. Troligtvis lärde hon sig i sin tur maträtten från sin mor. Båda var bosatta i Högsrum.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.