Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågkrossbullar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten (3 dl ) och rågkross. Ta av kastrullen och lägg på ett lock. Låt krosset svälla i 5 minuter. Häll över det i en degskål.
  2. Tillsätt matfett, vatten ( 2 dl ), sirap och salt. Låt degvätskan svalna till 37 grader (fingervarmt).
  3. Smula ner jästen. Tillsätt mjölet, men spar ½ dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt (ta ev mer mjöl) tills den känns smidig. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 16 delar och rulla dem till runda bullar. Låt dem jäsa på smord eller bakpappersklädd plåt, 30-40 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen, 10-12 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.