Gott!
Instruktioner
- Koka upp vatten (3 dl ) och rågkross. Ta av kastrullen och lägg på ett lock. Låt krosset svälla i 5 minuter. Häll över det i en degskål.
- Tillsätt matfett, vatten ( 2 dl ), sirap och salt. Låt degvätskan svalna till 37 grader (fingervarmt).
- Smula ner jästen. Tillsätt mjölet, men spar ½ dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt (ta ev mer mjöl) tills den känns smidig. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 16 delar och rulla dem till runda bullar.
Låt dem jäsa på smord eller bakpappersklädd plåt, 30-40 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda mitt i ugnen, 10-12 minuter.
Låt dem kallna på galler under bakduk.
Publicerat den
5 november 2008
Skriv kommentar