Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riskrocketter

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Förenklad variant på receptet "Savoury Rice Croquets" i Cassels vegetariska (1891) som jag gjorde idag. Kroketterna passar nog bra till smakrik men ej stark mat - libanesiskt, t ex, föreslog min sambo.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset som vanligt, finhacka löken. Stek löken mjuk (men inte brun) i lite smör, lägg till kryddorna och persiljan efter smak och låt steka ihop 2-3 minuter och blanda med riset.
  2. Låt riset svalna och lägg till ett uppvispat ägg, salt o peppar efter smak, gör sedan valnötstora bollar av rismixen (det blir lättare med fuktiga händer).
  3. Häll ströbrödet i ett fat och rulla därefter risbollarna i det. Bryn risbollarna i stekpanna med relativt het olja till dess de får vacker färg runt om.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.