- Serverar: 36 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
God
Instruktioner
- Pensla en bakform 20 x 20 cm, med smält smör eller olja. Klä botten och sidorna med folie och smörj folien.
- Blanda russin och rom och ställ åt sidan.
- Blanda socker, glykos och mjolk i en tjockbottnad kastrull och rör om på medelstark värme utan att låta blandningen koka tills sockret har lösts upp helt. Ta bort eventuella sockerkristaller från kastrullens sidor med en blöt brödpensel.
- Låt blandningen koka upp, sänk värmen något och koka utan att röra om utan att röra om i ca 20 minuter eller koka tills en sked av smeten droppas i kallt vatten håller trådprovet eller tills eventuell termometer når 115c. Ta genast kastrullen av värmen.
- Tillsätt smöret utan att röra om. Låt smeten stå i 5 minuter, tillsätt sedan russin och rom och rör om tills smeten är tjock och krämig.
- Häll den i den iordninggjorda formen och låt den svalna. Skär den i fyrkanter när en kallnat. Förvara fudgen i lufttät burk på sval, mörk plats i upp till en vecka.
Publicerat den
27 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar