Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romfudge

 
  • Serverar: 36 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

God

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pensla en bakform 20 x 20 cm, med smält smör eller olja. Klä botten och sidorna med folie och smörj folien.
  2. Blanda russin och rom och ställ åt sidan.
  3. Blanda socker, glykos och mjolk i en tjockbottnad kastrull och rör om på medelstark värme utan att låta blandningen koka tills sockret har lösts upp helt. Ta bort eventuella sockerkristaller från kastrullens sidor med en blöt brödpensel.
  4. Låt blandningen koka upp, sänk värmen något och koka utan att röra om utan att röra om i ca 20 minuter eller koka tills en sked av smeten droppas i kallt vatten håller trådprovet eller tills eventuell termometer når 115c. Ta genast kastrullen av värmen.
  5. Tillsätt smöret utan att röra om. Låt smeten stå i 5 minuter, tillsätt sedan russin och rom och rör om tills smeten är tjock och krämig.
  6. Häll den i den iordninggjorda formen och låt den svalna. Skär den i fyrkanter när en kallnat. Förvara fudgen i lufttät burk på sval, mörk plats i upp till en vecka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.