Jättegod tryffel som passar lika bra till kaffet som glöggen.
Instruktioner
- Lägg russinen i liten kopp och häll rom över. Låt stå i minst 30 minuter och dra.
- Hacka chokladen mycket fint. Blanda russin och chockladen i en skål. Koka upp grädden och honung i en kastrull och häll den kokande gräddblandningen över chockladen och russinen.
- Rör tills chockladen har smält. Häll upp massan i en form 10 x 18 cm. Låt svalna. Ställ den i kylen tills massan har blivit hård gärna över natten.
- Skär tryffeln i kuber och lägg på en bakplåts - pappersklädd bricka eller dyl. Ställ in i kylen igen.
- Garnering:
Lägg russinen i en kopp och häll över romen. Låt stå minst 30 min.
- Hacka och smält chockladen över ett vattenbad. Doppa tryfflarna i chockladen och lägg på russinen. Låt stelna i rumstemperatur.
- Förvara tryfflarna svalt.
- Serveras rumstempererade.
Publicerat den
14 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar