Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romrussintryffel

 
  • Serverar: 28 portioner
Skriv ut

Jättegod tryffel som passar lika bra till kaffet som glöggen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen i liten kopp och häll rom över. Låt stå i minst 30 minuter och dra.
  2. Hacka chokladen mycket fint. Blanda russin och chockladen i en skål. Koka upp grädden och honung i en kastrull och häll den kokande gräddblandningen över chockladen och russinen.
  3. Rör tills chockladen har smält. Häll upp massan i en form 10 x 18 cm. Låt svalna. Ställ den i kylen tills massan har blivit hård gärna över natten.
  4. Skär tryffeln i kuber och lägg på en bakplåts - pappersklädd bricka eller dyl. Ställ in i kylen igen.
  5. Garnering: Lägg russinen i en kopp och häll över romen. Låt stå minst 30 min.
  6. Hacka och smält chockladen över ett vattenbad. Doppa tryfflarna i chockladen och lägg på russinen. Låt stelna i rumstemperatur.
  7. Förvara tryfflarna svalt.
  8. Serveras rumstempererade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.