En lite annorlunda och blommig smak på sockerkakan får du om du tillsätter lite rosenvatten. Låter konstigt men det är riktigt gott. Prova!
Använd gärna små rosenformar om du har.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det blir riktigt vitt och pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt det finrivna citronskalet och rosenvattnet.
- Smöra och bröa en sockerkaksform eller flera mindre formar och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter för en stor form, och 20-25 minuter för små. Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig. Ta ut och låt svalna.
- Pudra med florsocker före servering.
Publicerat den
26 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar