Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsknyten

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Som fina små presenter. Kul och snyggt tillbehör som kan göras i förväg, men vänta då med att grädda dem strax före du ska servera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär rotfrukterna i ½ cm breda stavar. Lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt, peppar och timjan. Rosta mitt i ugnen 20-30 minuter. Tillsätt grovhackade hasselnötter när det är 5 minuter kvar. Låt svalna.
  3. Lägg ut tre ark filodeg på ett bakbord eller dylikt. Pensla dem med smält smör och dela varje ark i 4 delar. Lägg på ungefär 2 msk rotfruktsblandning på varje del. Strö över lite riven västerbottensost.
  4. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  5. Pensla ytterkanterna på varje del med uppvispat ägg. Vik ihop hörnen diagonalt, vrid om och gör ett stiligt litet paket du kan. Upprepa tills du har tolv paket.
  6. Pensla knytena med smält smör och strö över sesamfrön. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  7. Grädda i 15-20 minuter eller tills paketen har fått fin färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.