Som fina små presenter. Kul och snyggt tillbehör som kan göras i förväg, men vänta då med att grädda dem strax före du ska servera.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skär rotfrukterna i ½ cm breda stavar.
Lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt, peppar och timjan. Rosta mitt i ugnen 20-30 minuter. Tillsätt grovhackade hasselnötter när det är 5 minuter kvar. Låt svalna.
- Lägg ut tre ark filodeg på ett bakbord eller dylikt. Pensla dem med smält smör och dela varje ark i 4 delar. Lägg på ungefär 2 msk rotfruktsblandning på varje del. Strö över lite riven västerbottensost.
- Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
- Pensla ytterkanterna på varje del med uppvispat ägg. Vik ihop hörnen diagonalt, vrid om och gör ett stiligt litet paket du kan. Upprepa tills du har tolv paket.
- Pensla knytena med smält smör och strö över sesamfrön. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i 15-20 minuter eller tills paketen har fått fin färg.
Publicerat den
30 december 2013
Skriv kommentar