Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sablés Korova

 
Skriv ut

Här kommer till att börja med ett recept som jag för allt i världen inte vill tappa bort. Det är en till synes enkel chokladkaka som är lätt att röra ihop, lätt att baka ut och ännu lättare att äta, men den har en fantastisk chokladsmak som intensifieras av en aning flingsalt. Använd din favoritchoklad, det är kakorna verkligen värda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, kakao, bikarbonat och vanilj i en skål. Lägg det rumstempererade smöret i en annan skål och rör det mjukt för hand, med elvispens degkrokar eller med "paddeln" till din hushållsassistent. Rör i sockret och saltet i smöret.
  2. Sikta ner mjölblandningen och rör tills ingredienserna är nätt och jämt blandade. Tillsätt den hackade chokladen och rör så att den precis blandas ner. Degen kommer att se mycket smulig ut, men det är precis som det ska vara. Försök motstå frestelsen att bearbeta degen för mycket, det kommer bara att försämra konsistensen på den färdiga kakan.
  3. Häll ut degen på ett bakbord och pressa samman degen så den börjar hänga ihop. Dela den i två delar och forma två rullar ca 4 cm i diameter. Det kommer inte att gå att rulla rullarna på sedvanligt vis. Enklast tycker jag är att lägga degen på en bit plastfolie och använda den som hjälp för att forma en rulle. Lägg rullarna i kylen minst en timma, men det går alldeles utmärkt att paketera dem väl och låta dem ligga upp till ett par dagar.
  4. Värm ugnen till 165 grader när du är redo att baka ut kakorna. Skär rullarna med en tunn vass kniv i 1 - 1 1/2 cm tjocka skivor och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Oroa dig inte om skivorna går sönder, pressa bara samman dem på plåten igen. Grädda kakorna i ca 12 minuter. De kommer fortfarande att vara mjuka, men övergrädda dem inte. Låt kakorna svalna ett ögonblick på plåten och lyft därefter över till ett galler för att svalna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.