Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Savoiarditårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En tårta med fyllning av en amarettokräm och rårörda jordgubbar. Tårtan garneras runt med savoiardikex och färska jordgubbar i mitten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och häll i mjölken, rör ner vätskan i äggsmeten. Sikta i övriga torra ingredienser och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter. Vänd upp kakan på ett fat eller på galler och låt svalna. Skär upp kakan i 3 bottnar.
  2. Rårörda jordgubbar: Snoppa jordgubbarna och mosa dem i en bunke med sockret.
  3. Amarettokräm: Häll mjölk och grädde i en kastrull, dela vaniljstången på längden och skarpa ur fröna. Lägg vaniljstång och frön i kastrullen och koka upp. Vispa ihop äggulor och socker, häll den varma gräddmjölken över äggsmeten och vispa under tiden. Rör ut maizena i lite kallt vatten, häll tillbaka äggsmeten i kastrullen och vispa i maizenan. Värm tills det börjar tjockna, vispa under tiden. Ta kastrullen från plattan och rör i smör och amaretto. Häll upp i en bunke, sätt på plastfolie och ställ in i kylen.
  4. Bred hälften av de rårörda jordgubbarna över den första botten, bred sedan hälften av amarettokrämen över de rårörda jordgubbarna, lägg på ytterligare en botten, bred rårörda jordgubbar över och sedan resten av amarettokrämen. Lägg på den sista botten, vispa grädden och bred över tårtan, sätt savoiardikex runt kanterna knyt ett band runt och garnera med färska jordgubbar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.