Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Seitanbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekta att använda på julbordet som vegetariskt alternativ

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka upp vatten, sojasås, ketchup och marmite i en kastrull. Häll vätskan över sojagranulaten i en skål och låt sojagranulaten svälla och bli mjuk. Mosa sedan ner tofun i sojagranulaten till en färs. Tillsätt kryddorna och ställ in i kylen och låt kallna.
  2. När färsen har kallnat så tillsätt vetegluten. Rör snabbt om med en gaffel så att det inte klumpar sig. Låt stå i 5-10 minuter och forma sedan små bullar utav färsen. Om det blir smulor kvar som inte vill binda sig så kan du tillsätta lite vätska och lite vetegluten.
  3. Ångkoka bullarna i ca. 15 minuter i en wok eller en ångkoksinsatts till microvågsugn. Låt bullarna svalna på en tallrik och pensla dem lätt med lite grillolja. Nu kan de frysas in eller tillagas direkt. Stek på hög värme tills ytan har blivit gyllene brun.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.