Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Istället för vanlig semla

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en lös vetedeg som arbetas blank och smidig. Låt jäsa. Arbeta degen på nytt och baka ut den till en stor kaka, ca 22 cm i diameter. Låt jäsa mycket väl. Grädda i 225 grader ca 12-15 min.
  2. När bullen svalnat skär du av ett lock på bullen och tar ut en del av inkråmet med en gaffel. Blanda inkråmet med mandel, socker och gräddmjölk.
  3. Fyll bullen och garnera med vispad grädde. Pudra över florsocker.

Kommentarer (1)

  • Qwaser 13 februari 2009

    Toppentårta! Bullen blev verkligen som i köpesemlor. Hade tårtan på ett kalas och den blev verkligen uppskattad. Rekommenderas nu i semmeltider! Litet tips: jag gräddade på 200°, denblev lite för brun annars. Smaska på!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.