Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesampäron

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Detta är en superb avslutning på en verklig god middag

Ingredienser

Instruktioner

Skala och kärna ur päron. Skär dem i ½ cm breda skivor. Smält smör i en stekpanna och tillsätt råsocker och honung. Vispa ihop allt och låt vätskan koka upp. Lägg ner päronskivorna i stekpannan och stek dem på hög värme i 5 minuter. Strö över 2 msk sesamfrön. Vänd päronskivorna med en stekspade eller pincett. Strö över 1 msk sesamfrön på denna sida och stek i ytterligare 1 minut. Servera päronen med en klick vaniljglass.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.