Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skärgårdsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Serveras som huvudmål med kokt potatis eller till knäckebröd som kvällsvickning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250º.
  2. Rensa böcklingen från skinn och ben. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
  3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolöken i matfettet i en stekpanna. Häll fräset över böcklingen.
  4. Vispa grädden fast tillsammans med äggvita, potatismjöl, curry, citronpeppar och salt. Bred currypöset över böcklingen. Skölj och halvera tomaterna. Stick tomathalvorna i currypöset. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Servera skärgårdsgratängen med kokt potatis eller knäckebröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.