Receptet kommer från tidningen Allt om Mat någon gång på 70 - 80-talet. Någon bild har jag inte tagit men låt fantasin göra sitt så kan ni både se och känna doften eller heter det kanske aromen av det hela.
Instruktioner
- Tina fisken om den är fryst, skär den i 2-3 cm stora kuber.
Lägg dem i en tjockbottnad kastrull.
Spadet från burkarna med morötter, champinjoner och fiskbuljongtärningen som lösts i 5 dl vatten hälls ner i grytan.
Tillsätt saffran, muskotbloma, dill, vit- och svartpeppar samt salt.
Skär purjolöken i ringar och lägg i grytan.
Skär paprikorna i bitar eller strimlor och lägg i.
Låt grytan sjuda ej koka ca 5 minuter, tills fisken känns färdig.
Mot slutet hälls morötter, bönor, champinjoner samt musslor i.
Rör om försiktigt ett par varv men ej så att fisken mosas.
Strö över persilja.
Servera öl och pain riche till.
- Hälleflundra och Kolja passar också utmärkt.
Publicerat den
15 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar