Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skärgårdsomelett

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En god omelett som kan ätas som en lättare lunch eller som ett kvällsmål.

Ingredienser

Instruktioner

Tina frysta kräftstjärtar och låt dem rinna av, låt kräftstjärtar på burk rinna av. Klipp dillen fint. Hetta upp smöret i en kastrull och blanda i dillen. Vänd varsamt ner kräftstjärtarna och hetta upp. Smaka av med citronpeppar. Håll varmt. Vispa lätt ihop ägg, vatten, salt och peppar med en gaffel. Hetta upp en stekpanna, lägg i fettet och vicka på pannan så att fettet kommer upp på kanten. Häll i omelettsmeten. Lyft lite med en gaffel då smeten börjar stelna så att den lösa smeten rinner ner mot botten. Omeletten är klar när den stannat men fortfarande är krämig på ytan. Fördela kräftblandningen över den krämiga omeletten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.