Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkpiroger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Goda både direkt från ugnen och avsvalnade på picknicken

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda först ingredienserna till degen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Hetta upp en stekpanna och fräs purjolöken i olja eller smör tillsammans med skinkan.
  4. Tillsätt grädden och smula ned ädelosten. Låt svalna och rör i ett ägg så att konsistensen blir tjock. Krydda efter egen smak.
  5. Kavla ut degen och tryck ut 4-8 plattor med hjälp av en skål, fördela fyllningen och tryck ihop till piroger.
  6. Lägg pirogerna på en bakplåt. Kläck ett ägg i en kopp och vispa lätt. Pensla pirogerna med ägget och baka i ugnen i cirka 15 minuter.
  7. Servera gärna med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.