Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slätvälling

(6 kommentarer)  
 • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta lägger sig som bomull i magen och man minns barndomens ljuvligaste tider :-)

Ingredienser

Instruktioner

 1. Vispa mjölet klimpfritt i lite av mjölken. Koka upp resten av mjölken och vispa i redningen. Koka vällingen på svag värme under lock ca 5 minuter. Rör då och då.
 2. Smaksätt med salt, socker och fett. Vispa upp vällingen kraftigt före serveringen. Red eventuellt under vispningen med en äggula.

Kommentarer (6)

 • ann_tegner 21 september 2008

  Vad glad jag blev att hitta detta recept! Har inte ätit det sedan jag bodde hemma (på 80-talet). Vi brukar vispa upp äggvitan med socker och kanel och ha som klimp i vällingen. Det är så himla gott! //Ann

 • TomasM 4 januari 2009

  Säger som anne så trevligt att hitta detta recept! Jag o min sambo sitter med "färdig-välling" til frukost. Hittar den gamla barndomsvällingen här, det är lycka det! Blir ingen mer köpevälling här! TomasM

 • ohsally 25 april 2010

  Jätte tack för detta recept, sådan välling fick jag varje gång jag var hos min mormor när jag var liten för ca 25 år sedan..

 • Zeldasmatte 7 januari 2011

  Tror vi fick någonting liknande hos mormor när vi var små, men då hade hon gröna ärtor i... Någon som har prövat det? :)

 • Susanne Nilsson 20 januari 2020

  Den vällingen har jag inte ätit på 53 år. Det är en ynnest att få tag på detta recept. Nu ska hör göras välling.😁😁😁 Tack

 • Irene 23 september 2021

  Slätvällingen är basen som sedan späds med kokta östgötapäron i sockerlag o kanel. Bara ett måste när de svenska päronen finns i fruktdisken i övre Norrland Väcker många minnen från min barndom.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.