- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut
Se till att göra små bullar och servera dem t.ex. som efterrätt till kaffet. Små semlor gräddas lite kortare tid och i lite högre värme än stora semlor.
Instruktioner
- Smält smör i en kastrull. Häll i mjölk och låt blandningen bli fingervarm (ca 37°C).
- Smula jäst i en bunke och häll spadet över. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Knåda väl till smidig deg. Låt jäsa under duk till dubbel storlek (ca 30 min).
- Knåda degen väl på mjölat bord. Dela degen i portionsbitar. Forma runda bullar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk i 30 min.
Sätt under tiden ugnen på 250°C.
Vispa upp ägg med gaffel och pensla bullarna. Grädda i ugnen 5-10 min.
- Fyllning: Skär ett lock på semlan. Gröp ur lite innanmäte och blanda med mandelmassa, lite mjölk och hälften av punschen. Fyll varje bulle med 2 msk fyllning. Vispa grädde och tillsätt resten av punschen. Lägg på grädde och lock på bullen.
Publicerat den
25 januari 2008
Skriv kommentar