Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Småost

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Delikat

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölken till 90 grader, rör om då och då. Tillsätt filmjölken, lite i taget, och rör hela tiden. Dra av kastrullen från plattan och låt den stå 5 minuter så att mjölken flockar sig. För över allt till en sil/saftnät och låt ostmassan rinna väl av men inte alltför länge, småosten ska vara saftig och bredbar när den är färdig. Lägg den i en skål, tillsätt salt och arbeta den väl med sked några minuter. Tillsätt gräslök. Servera gärna till tunnbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.