Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans äppel/mandelmassapaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En enkel och relativt snabb paj, även om den ska vila minst en timme i kylen så kan man ju göra annat under tiden, eller så kan man också göra degen dagen innan. Då blir pajen riktigt snabb.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, smör och socker och tillsätt äggulan. Låt vila ca 1 timme i kylen, nu kan du passa på att njuta av att sitta ner och slappa lite:.
  3. Klä en pajform med degen (med löstagbar kant helst) och ställ kallt ca 10 minuter. Grädda ca 10 minuter.
  4. Passa nu på att skala, kärna ur och klyfta äpplena. Mixa mandelmassa, smör och ägg. Fördela i pajen. Stick ner äppelklyftorna. Pudra över lite kardemumma.
  5. In i ugnen ca 30 minuter tills fin färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.