- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Rotfrukter i ugn med fetaost och oliver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
Skala eventuellt potatisarna. Skär klyftor, 6-8 klyftor per potatis. Skala morötter och palsternackor. Skär upp dom i tändsticksstora bitar. Skåra och skölj purjolöken. Skär också upp purjolöken i tändsticksstora bitar. Skär upp zucchinin i centimetertjocka halvmånar. Kärna ur och skär ner paprikan.
- Lägg allting i en långpanna, lägg i oskalade vitlökskyftor, krossa och strö över nötterna, strö över kryddblandningen samt olja. Salta och peppra.
- Blanda väl, det görs lättast med händerna.
Ställ in plåten i ugnen, rör om efter 15 min och rotfrukterna är färdiga efter 30-35 minuter.
- Strö över oliver, ost och ruccola och servera genast.
- *Herbes de Provence är en kryddblandning bestående av orkade örter; basilika, fänkålsfrö, mejram, rosmarin, salvia, sommarkyndel och timjan. Naturligtvis går det bra med vilken favoritblandning av torkade örter som helst.
Publicerat den
23 mars 2009
Skriv kommentar