Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommaräpplepaj

 
Skriv ut

Gå ut och plocka några sommaräpplen och gör en härlig paj med ett frasigt och knäckigt havretäcke ovanpå!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och klyfta äpplena. Lägg äppelklyftorna i en bunke och blanda runt med potatismjöl.
  2. Smörj en pajform och fördela klyftorna i formen. Strö över strösocker, kanel och kardemumma. Blanda ihop havregryn, råsocker och margarin i en skål.
  3. Fördela havreblandningen över äpplena i formen.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen 15-20 minuter i 200°.
  5. Servera med glass eller vaniljkräm!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.