Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spareribbs

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Makens favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Gnid in revbenen med en blandning av grillkrydda, svartpepapr och salt. Lägg revbenen i en påse i kylen över natten.
  2. DAg 2: Tag ut revbenen och låt dem bli något mindre kalla innan de läggs i en långpanna med lite vatten i botten (så de inte bränner fast). Stek dem med undersidan upp först i ca 15 minuter på 200 grader. Pensla på grillolja eller glace och vänd sedan revbenen med ovansidan upp. Pensla på mer olja eller glace. Stek i ca 15 minuter. Tag sedan ut och pensla på resten av oljan eller glacen. Stek i ytterligare 10 minuter. Tag ut ur ugnen och låt kallna lite innan revbenen skärs upp. Servera med barabecuesås, coleslaw och klyftpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.