Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatfritatta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag älskar verkligen omelett av alla slag och det här är en enkel och nyttig fritatta med mozzarellaost. Vegetarisk. 400 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva vitlök och lök tunt. Skölj färsk spenat noga och hacka den grovt. Låt djupfryst tina och hacka den grovt. Fräs de båda löksorterna i hälften av smöret i en teflonstekpanna.
  2. Vispa samman ägg och vatten, tillsätt spenat, salt och peppar. Häll äggsmeten i pannan och stek på svag värme tills fritattan börjar stelna på ytan. Låt frittatan försiktigt glida ner på en tallrik.
  3. Hetta upp resten av smöret i stekpannan och vänd tillbaka frittatan i pannan. Låt mozzarellaosten rinna av och skär den i tärningar. Strö osttärningarna över frittatan.
  4. Skär frittatan i 4 bitar och servera direkt ur pannan med tomatskivor och knäckebröd till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.