Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surdegsfrallor

 
Skriv ut

En favorit till frukost och kvällsmat hemma hos mig. Matigt och nyttigt . Förbereds enkelt på kvällen och bakas dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1:
  2. Skållning: Blanda mathavre, rågkross och havregryn i en tålig bunke. Koka upp 5 dl vatten och häll över blandningen. Låt det svalan och sätt sedan plastfolie över och låt stå i rumstemperatur över natten.
  3. Blanda surdegsgrunden med 2 dl fingervarmt vatten och mjölet. Täck över med en handduk eller ett lock som ligger över på glänt så luften kommer åt blandningen.
  4. Dag2:
  5. Blanda surdegen och skållningen med vatten, honung, linfrön och mjöler. Tillsätt sedan vetemjöl special och fullkornsvetemjöl lite i taget om vart annat tills degen håller ihop bra och knappt fastnar på fingrarna när du petar på den.
  6. Arbeta degen med maskin i 10 minuter.
  7. Tillsätt nu salt och låt degen arbetas 5 minuter till. Låt degen vila i bunken i 30 min.
  8. Dela degen i 4 delar och sedan varje del i 6 delar. Rulla till runda frallor och lägg på bakplåtar. Pudra lite mjöl på. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, kan ta 4-5 timmar.
  9. Sätt ugnen på maxvärme. Sätt in i ugnsform med vatten längst ner i ugnen. Sätt in frallorna och sänk värmen till 200°.
  10. Grädda i ungefär 10-12 minuter och låt dem svalna på bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.