Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärspaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Svarta vinbär passar till mer än vinbärssaft! Visst är bären lite syrliga, men med lite extra socker ger de en fin smak till smulpajen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
  2. Blanda vetemjöl och 1 dl socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.
  3. Smöra en ugnssäker form.
  4. Lägg i de svarta vinbären och sockra rejält, 1-2 dl. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl, men det brukar inte behövas.
  5. Smula mjölblandningen över bären och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.