En tårta som är helt annorlunda men ack så smakrik och god ! Den har en mumsig avvägning mellan söt och syrlig.
Instruktioner
- Skala och skiva äpplena i bitar. Blanda äpplena med övriga ingredienser i en kastrull. Koka tills äpplena är mjuka - låt kallna helt.
- Blanda ingredienserna till botten, Platta ut i en form med löstagbar kant. Grädda i ca 8-10 min i 175 C. För lång gräddning ger alldeles för hårda bottnar så ha noggrann koll, hellre lite för mjuk än att det börjar bli hårt och därav torrt.
- Dela botten i två delar medan den ännu är varm, låt sedan kallna
- Bred ett tunt lager med vinbärsgelé på ena bottnen samt lite vispad grädde. Lägg på den andra bottnen och kläm till lite grand.
- Klicka dit äppelmassan och jämna till (så den är snarlik en "stubbe" i utseendet) bred på grädden. Garnera gärna med mandelspån och svarta vinbär.
Publicerat den
28 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur mycket svarta vinbärsgele´ ska det vara??
Hej det skall vara ett tunt lager så mycket så det täcker botten.