Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärstårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En tårta som är helt annorlunda men ack så smakrik och god ! Den har en mumsig avvägning mellan söt och syrlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva äpplena i bitar. Blanda äpplena med övriga ingredienser i en kastrull. Koka tills äpplena är mjuka - låt kallna helt.
  2. Blanda ingredienserna till botten, Platta ut i en form med löstagbar kant. Grädda i ca 8-10 min i 175 C. För lång gräddning ger alldeles för hårda bottnar så ha noggrann koll, hellre lite för mjuk än att det börjar bli hårt och därav torrt.
  3. Dela botten i två delar medan den ännu är varm, låt sedan kallna
  4. Bred ett tunt lager med vinbärsgelé på ena bottnen samt lite vispad grädde. Lägg på den andra bottnen och kläm till lite grand.
  5. Klicka dit äppelmassan och jämna till (så den är snarlik en "stubbe" i utseendet) bred på grädden. Garnera gärna med mandelspån och svarta vinbär.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • heartfriend 28 april 2010

    Hur mycket svarta vinbärsgele´ ska det vara??

  • victory 28 april 2010

    Hej det skall vara ett tunt lager så mycket så det täcker botten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.