Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och svartvinbärstårta

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Tårtan är lite pysslig att göra men väl värd besväret. Chokladlöv är förstås lite överkurs men inte alls svårt att göra. Har man inte svartvinbärssylt går det lika bra att köpa svartvinbärsgelé. Rör ut gelén med lite vatten och värm försiktigt i en kastrull. Låt sedan svalna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret. Vispa äggen lätt. Blanda ihop alltsammans och tillsätt det varma vattnet. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 50 minuter.
  3. Chokladblad: Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Skölj och torka bladen väl. Stryk ut chokladen med kniv eller smörkniv. Låt stelna i kylen. Lossa bladen försiktigt.
  4. Vaniljkräm: Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång. Vispa äggulor och socker. Skrapa ur vaniljfröna i gräddmjölken. Häll gräddmjölken över äggulorna.
  5. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten. Ställ tillbaka äggvispet på plattan och häll i redningen. Vispa och värm till 85°. Ta av från plattan och rör i smöret. Låt svalna. Skär kakan i 3 bottnar.
  6. Glasyr: Smält smöret i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser rör till en jämn glasyr.
  7. Varva bottnarna med svartvinbärssylt och vaniljkräm. Glasera med chokladglasyren. Garnera med bär och chokladblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.