Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sylvia´s kycklinggryta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god gryta som har sina rötter i Afrika. OBS inget för nötallergiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka kycklingen i 6-8 delar. Klyfta den gula löken. Lägg detta i en gryta och lägg i tomatpurén och jordnötssmöret (burken med det röda locket är bäst). Häll i kycklingbuljongen så det täcker ingredienserna i grytan. Krydda efter smak.
  2. Låt allting koka i ca 45-60 minuter. Red sedan av skyn med mjöl till önskad konsistens. Servera med ris eller nokedli och gärna en sallad till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.