Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrisk Karawya

 
Skriv ut

Syrisk dessert som man traditionellt äter på vintrarna eller som man bjuder på när man fött en baby och har en fest. Karawya är en form av kummin I Syrien äter man den varm medan man i Libanon äter den kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienser i en stor gryta och rör om, låt den koka i ca 1½ timme och rör om med jämna mellanrum, det är ytterst viktigt eftersom den annars kan bli klumpig. Blir den för tjock så tillsätt lite vatten och blir den för tunn tillsätt lite mer rismjöl och karawya.
  2. Servera i små skålar eller koppar, den ska påminna om en lite tjockare soppa och häll över garneringen efter smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.