Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Taleggiolasagne

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Taleggio är en italiensk kittost med mycket smak, ett alternativ är en mild gorgonzola.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna, ansa och tärna fänkålen, båda i små tärningar.
  2. Hetta upp en stor stekpanna eller traktörpanna med 2 msk smör. Fräs lök och grönsaker ett par minuter. Vänd ner bladspenat och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Ostsås: Sär bort den hårda kanten på osten och tärna den så gott det går.
  4. Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och tillsätt mjölken lite i taget under kraftig vispning. Koka upp såsen och vispa ner osten, vispa tills den smält. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form, ca 25x35 cm. Täck med ett lager lasagneplattor. För dela hälften av grönsaksröran på. Häll på ostsås, ca 1/4. Över det ett lager lasagneplattor, grönsaksröra, sås, lasagneplattor och slutligen sås. Låt gärna lasagnen stå till sig ett par timmar innan gräddning.
  6. Sätt ugnen på 225 grader. strö över parmesanost och grädda lasagnen i mitten av ugnen ca 20 min, tills den fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.