Taleggio är en italiensk kittost med mycket smak, ett alternativ är en mild gorgonzola.
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna, ansa och tärna fänkålen, båda i små tärningar.
- Hetta upp en stor stekpanna eller traktörpanna med 2 msk smör. Fräs lök och grönsaker ett par minuter. Vänd ner bladspenat och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Ostsås: Sär bort den hårda kanten på osten och tärna den så gott det går.
- Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och tillsätt mjölken lite i taget under kraftig vispning. Koka upp såsen och vispa ner osten, vispa tills den smält. Smaka av med salt och peppar.
- Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form, ca 25x35 cm. Täck med ett lager lasagneplattor. För dela hälften av grönsaksröran på. Häll på ostsås, ca 1/4. Över det ett lager lasagneplattor, grönsaksröra, sås, lasagneplattor och slutligen sås. Låt gärna lasagnen stå till sig ett par timmar innan gräddning.
- Sätt ugnen på 225 grader. strö över parmesanost och grädda lasagnen i mitten av ugnen ca 20 min, tills den fått fin färg.
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar