Från Finland kommer denna speciella tårta. Använd årsskotten längst ut på grenarna. De ger en frisk och spännande smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Mixa pepparkakor och blanda med smält smör. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm. Tryck ut pepparkaksmassan i botten på formen.
- Mixa de finhackade tallbarrskotten med sockret i en matberedare. Vispa upp äggen och blanda ner 5 msk av tallbarrssockret, philadelphiaosten, en urskrapad vaniljstång och citronsaften. Resten av tallbarrsockret används till garneringen.
Häll smeten på pepparkaksmassan och gräddda formen i mitten av ugnen 30 - 35 minuter och låt kakan kallna.
- Blanda samman toppingen och bred den ovanpå kakan och ner på kanten. Ställ kakan åter i kylen i ca 15 minuter. Smält under tiden gelén och bred eller skeda den ovanpå kakan. Tryck fast tallbarrsockret på kanten runt tårtan och ställ kallt till servering.
Publicerat den
21 november 2011
Skriv kommentar