Smörkaka som matats full med choklad, nötter och fudgekola, inte att undra på att detta är mångas favorit.
Instruktioner
- Ger ca 20 kakor
- Värm ugnen till 175 grader. Klä bottnen och sidorna av en form, ca 20 * 20 cm, med aluminiumfolie.
- Skär smöret i bitar och smält det i en kastrull över låg värme. Ta av från värmen och rör ner råsocker och vaniljsocker. Rör ner vetemjöl och salt till en fast deg. Tryck ut degen jämnt i formens botten.
- Grädda kakbottnen gyllene i 20 - 25 minuter. Ta ut ur ugnen, fördela choklad, fudgekola och mandel jämnt över bottnen. Ställ åter in ugnen i 2 -3 minuter, tills chokladen har smält. Ta ut och låt svalna innan kakan i folien lyfts över på en skärbräda och skärs i bitar. Förvaras i lufttät burk i upp till sju dagar.
Publicerat den
3 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar