Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toffebitar

 
Skriv ut

Smörkaka som matats full med choklad, nötter och fudgekola, inte att undra på att detta är mångas favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 20 kakor
  2. Värm ugnen till 175 grader. Klä bottnen och sidorna av en form, ca 20 * 20 cm, med aluminiumfolie.
  3. Skär smöret i bitar och smält det i en kastrull över låg värme. Ta av från värmen och rör ner råsocker och vaniljsocker. Rör ner vetemjöl och salt till en fast deg. Tryck ut degen jämnt i formens botten.
  4. Grädda kakbottnen gyllene i 20 - 25 minuter. Ta ut ur ugnen, fördela choklad, fudgekola och mandel jämnt över bottnen. Ställ åter in ugnen i 2 -3 minuter, tills chokladen har smält. Ta ut och låt svalna innan kakan i folien lyfts över på en skärbräda och skärs i bitar. Förvaras i lufttät burk i upp till sju dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.