Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomarps äppelskorpor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

För de som inte vill ha så söta skorpor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i matberedarens skål. Klicka i det rumsvarma matfettet och kör till en smulig massa. Tillsätt ägg, mjölk och äppelmos och kör till en deg. Ta upp den på mjölat bakbord och ta eventuellt en handfull mer mjöl om det behövs.
  3. Dela degen i tre delar. Rulla ut dem till smala längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 15 minuter.
  4. Ta ut plåten och skär längderna i sneda bitar.
  5. Minska ugnsvärmen till 75 grader. Torka skorporna i ugnen ett par timmar.

Kommentarer (1)

  • Maahl 12 mars 2009

    13-åringen klämde i sig en massa skorpor med betyget att det här var dom godaste skorporna jag gjort. Det var ett mycket bra betyg eftersom jag just nu har fnatt på att göra skorpor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.