Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomtenougat

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkelt julgodis som smakar mera. Akta bara mandeln, den bränner väldigt lätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta mandelflagorna i en torr stekpanna. Passa så att de inte bränner vid. Dra stekpannan ifrån plattan.
  2. Smält nougaten i en skål och chokladen i en annan. Det går bra att smälta dem i mikron, men gör det var för sig. De har olika smältpunkt.
  3. Blanda alla ingredienserna. Skeda upp i ischokladformar. Ställ kallt att stelna. Förvara kallt i burk. De håller en bra bit in i januari om du gör dem i december.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.