Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trebärskaka

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Detta är en riktig sommarkaka med olika sorters bär i fyllning och som dekoration.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggvispet tillsammans med mjölken och det avsvalnade matfettet.
  3. Smörj en långpanna, ca 30x40 cm. Häll smeten i pannan. Fördela blåbär, hallon och vinbär över smeten.
  4. Gör toppingen. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt havregryn, mjöl och socker, Strö toppingen över bären. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna i långpannan. Skär kakan i 35 rutor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.