Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspotatiskaka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Denna är enkel och smakar kanon!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Starta ugnen på 200 grader, varmluft 175 grader.
  2. Skala potatis, polkarödbetor och morötter.
  3. Skiva potatisen, polkarödbetorna, morötterna och pujolöken i tunna skivor.
  4. Ta en ugnsform, om det behövs smörj den den med smör eller olja. Varva potatis, polkarödbetor, morötter, purjolök och riven ost. Krydda i varven efter smak.
  5. Vispa ihop ägg och grädde, krydda gärna.
  6. Häll över äggen och grädden i formen, se till så det kommer ner i formen och in i lagren av potatis, polkarödbetor, morötter och purjolöken.
  7. Sätt in i ugnen tills den är klar och har fått färg, ca 30 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.