- Serverar: 35 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mums! Knapriga söta små rutor, inte direkt nyttigt bara...
Instruktioner
- Botten:
Smält smöret och låt svalna lite.
Blanda i äggula, socker, och sirap.
Blanda de torra ingridienserna i en skål och blanda sedan ihop allt. ( ta inte allt mjöl på en gång )
Tryck ut i en liten långpanna, grädda 10 min 200 grader
- Kola:
Smält smöret i en kastrull och häll i socker, vaniljsocker och sirap. Låt koka ett litet tag.
Blanda i mjölk/ grädde/ youghurt och mjöl.
Blanda till sist i nötterna
Häll på den förgräddade botten och sätt in i ugnen igen, 5-10 min
- Hacka chokladen och häll på den varma kakan.
Låt den smälta på och bre jämnt över hela kakan.
Skär i rutor och lägg på ett fat
Låt kallna i kylskåp. Förvara dem i en burk i kylen
Publicerat den
10 oktober 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser ut som en kaka min moster brukade göra och den var supergod, måste prova :)
Väldigt GODA rutor! Smaken får en femma. Enda minuset var att jag hade svårt att få kakan ur formen.
vilka sorters nötter?