Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valborgsmässogryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En god, festlig gryta med många tillbehör. Går bra att förbereda dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn filé och köttfärs och lägg i en gryta. Fräs lök och vitlök i olja, curry och kardemumma och lägg i grytan. Tillsätt lagerblad, tomatpuré, salt, vatten och hälften av youghurten och sjud en stund under lock. Tillsätt hackade paprikor och sjud i 10 minuter utan lock. Tillsätt resten av youghurten och lite pressad citron (om du gör grytan dagen innan så kan du tillsätta det innan servering).
  2. Servera med ris och tillbehör.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kadato 12 augusti 2010

    Mycket gott, men det går ju lika bra att göra på bara filé eller bara köttfärs bägge två i samma gryta känns lite overkill, tycker jag!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.