Goda tarteletter med Dansukker råsocker strö, Dansukker ljus sirap och valnötter!
Instruktioner
- Arbeta samman samtliga ingredienser till degen.
Lägg degen i en plastpåse och låt vila 1 timme i kylskåp. Grovhacka valnötterna.
- Häll sockret i en kastrull och smält det på svag värme. Tillsätt valnötshacket och rör om.
Blanda i grädde och sirap. Koka upp under omrörning.
- Ta undan 1/3 av degen, resten trycks ut i smorda tartelett- eller portionspajformar. Fördela nötfyllningen i formarna. Kavla ut degen och ta ut hjärtan, granar, stjärnor eller någon annan figur med hjälp av mått, gärna i olika storlekar.
Lägg figurerna ovanpå nöt fyllningen.
Vispa upp ägg och mjölk och pensla figurerna.
Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 15 minuter.
Låt svalna något innan de tas ut ur formarna.
Dofta över florsocker precis innan de serveras.
Publicerat den
15 november 2008
Skriv kommentar