Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm sås till lax

Vilken varm sås passar bäst till lax? Ja, det beror såklart på tycke och smak. Men en varm sås till lax som är riktigt god och enkel att göra är citronsås som baseras på citron (gärna ekologisk), vispgrädde, vitt vin och fiskbuljong. Annars är en alltid uppskattad varm sås till lax och potatis självklart en riktigt krämig hollandaisesås gjord på mängder av smör. Vill du hellre göra en varm sås på crème fraiche till laxen är gräslökssås ett utmärkt alternativ som uppskattas av de flesta, till vardag och till fest. Gör du laxen i ugn kan du låta fisken ugnsbaka i smaksatt grädde, till exempel med parmesanost och bladspenat eller en egen kryddblandning.


Blanda örterna och worcestershire-såsen med det rumsvarma smöret. Blanda ströbröd, vetemjöl och riven ost i en skål. Tina och torka av fisken. Skär diagonal ut 16 skivor av fisken, som man gör...

45 min
4

Använd matberedare. Blanda alla ingredienser fisken först. Forma smeten till burgare. Vänd burgarna i ströbrödet. Stek i en medelvarm panna. Servera med citron, någon god sås varm / eller kall...

30 min
4

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Vispa under tiden samman grädde, mjölk och vetemjöl i en kastrull. Låt koka upp under vispning och sjuda 5 min. Smaksätt med salt, peppar, skal och s...

20 min
4

Skala räkorna. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt rinna av väl och rör i olivoljan. Vänd ihop pastan med rucolan. Blanda crème fraiche, buljongtärning och timjanblad. Låt såsen koka upp....

20 min
4

Skala potatisen och koka den mjuk under lock i 3 dl vatten. Ta upp potatisen, men spara kokvattnet i kastrullen. Häll i hummerfond och crème fraiche i potatisvattnet. Skär fisken i ca 3 cm stora bit...

4

Sätt ugnen på 175 grader. Tärna fisken och lägg i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Mixa snabbt till en färs, inte för länge. Ställ kallt i 30 minuter. Smöra portionsformar och...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.