Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pangasiusrulader med svenska smaker.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Vad kan var mer Svenskt än ansjovis och kräftstjärtar? Här finns dessa inuti rulader av Pangasius tillsammans med örtsmör. Ät dem tillsammans med nykokt färskpotatis och en färgrik sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda örterna och worcestershire-såsen med det rumsvarma smöret.
  2. Blanda ströbröd, vetemjöl och riven ost i en skål.
  3. Tina och torka av fisken. Skär diagonal ut 16 skivor av fisken, som man gör när man skär gravad eller rökt lax, men lite tjockare. Lägg dem på ett skärbräde, salta och peppra lätt. Bred örtsmöret över fisken. Lägg två kräftstjärtar på hälften av skivorna, och en ansjovisfilé på de andra bitarna. Rulla ihop till rulader och lägg i smord ugnsfast form.
  4. Häll hummersoppa, grädde och vitt vin i en kastrull och värm upp.
  5. Pensla fiskruladerna med uppvispat ägg och strö över blandningen av mjöl, ströbröd och ost, häll med en sked över det brynta smöret.
  6. Sätt in i 225° varm ugn tills fisken börjat få färg. Häll blandningen av hummersoppa, grädde och vin över fisken och låt stå i ugnen ca 15 minuter eller tills det puttrar i såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.