Jag ser att det finns hur många recept som helst här i vår MK, men vill ändå ha hjälp med vilket recept som blir godast och minst rökt i smaken. Är det någon som vill tipsa mig ocm det? Tack på förhand(Y)
Glitterfia10 oktober 2008
Man är ju sig själv närmast :D
Bland mina recept har jag inbakade kassler som blir så himla god, tycker jag. Får en fin sälta av gräddädelosten. Det blir en fin balans när man serverar med jasminris och sallad. Har tyvärr ingen bild ännu men det kommer när jag lagar den nästa gång.
"Kassler under rosa täcke" är ett klassiskt recept på kassler som är mild och god
kassler för 4 personer
3 dl grädde
11/2 dl ketchup
1-2 msk senap
Skiva kasslern i 1 cm tjocka skivor
Vispa grädden så att den blir lätt fluffig men inte för hård.
Blanda i ketchupen och senapen och blanda väl.
Lägg kasslern på rad i en ungsfast form bre såsen över och grädda i ugn på 200 till 225 grader i knappt 20 minuter. Servera med ris och en sallad
Bappi10 oktober 2008
Skrivet av cattkocken den 10 okt 2008
"Kassler under rosa täcke" är ett klassiskt recept på kassler som är mild och god
kassler för 4 personer
3 dl grädde
11/2 dl ketchup
1-2 msk senap
Skiva kasslern i 1 cm tjocka skivor
Vispa grädden så att den blir lätt fluffig men inte för hård.
Blanda i ketchupen och senapen och blanda väl.
Lägg kasslern på rad i en ungsfast form bre såsen över och grädda i ugn på 200 till 225 grader i knappt 20 minuter. Servera med ris och en sallad
Låter gott och det måste du bara lägga in under dina egna recept, om du inte redan har gjort det:D
MatAnders10 oktober 2008
Hej kanske en dum fråga men varför köper du kassler om du inte gillar den rökta smaken? då skulle ju karre annars vara ett bra alternativ.
M.V.H
Anders
ca7010 oktober 2008
Skrivet av Glitterfia den 10 okt 2008
Man är ju sig själv närmast :D
Bland mina recept har jag inbakade kassler som blir så himla god, tycker jag. Får en fin sälta av gräddädelosten. Det blir en fin balans när man serverar med jasminris och sallad. Har tyvärr ingen bild ännu men det kommer när jag lagar den nästa gång.
Åh ja, eller med vitlöksost istället!! Mums.. Och vitlökssås... Suck! Det är bara att glömma smalmaten till en sån måltid...
monac10 oktober 2008
att bara göra en pomodoro sås...eller typ stroganoff -kan ju kanske funka? eller göra a´la 80-tal
med ananas(eller kanske mango)
Tycker du inte om den speciella rökningen kan du väl laga av benfri kotlettrad eller skinka????
Cecilia8410 oktober 2008
En kassler och potatisgratäng tycker jag tar bort en hel del av smaken på kasslern.
Varva skivad potatis med skivad svamp och skivad kassler. Häll över grädde och strö över ost och gratinera i ugn ca 200 grader tills potatisen är mjuk.
Hoppas det smakar!
sonja5510 oktober 2008
Detta är väldigt enkelt att laga och mycket gott, grönpepparen tar bort mycket av det rökta
Hej:p
Jag ser att det finns hur många recept som helst här i vår MK, men vill ändå ha hjälp med vilket recept som blir godast och minst rökt i smaken. Är det någon som vill tipsa mig ocm det? Tack på förhand(Y)
Man är ju sig själv närmast :D
Bland mina recept har jag inbakade kassler som blir så himla god, tycker jag. Får en fin sälta av gräddädelosten. Det blir en fin balans när man serverar med jasminris och sallad. Har tyvärr ingen bild ännu men det kommer när jag lagar den nästa gång.
Inbakad kassler
Vet inte om detta kan vara något??
Krämig kasslergryta med curry
Kassler med chili och currygrädde
(Y) Men vilka fina kompisar det finns i vår Matklubb.
Det värmer så gott i mitt "snuttehjärta" att få svar!
Ett gott Kassler recept .Prova gärna.
Kassler med champinjonstuvning
"Kassler under rosa täcke" är ett klassiskt recept på kassler som är mild och god
kassler för 4 personer
3 dl grädde
11/2 dl ketchup
1-2 msk senap
Skiva kasslern i 1 cm tjocka skivor
Vispa grädden så att den blir lätt fluffig men inte för hård.
Blanda i ketchupen och senapen och blanda väl.
Lägg kasslern på rad i en ungsfast form bre såsen över och grädda i ugn på 200 till 225 grader i knappt 20 minuter. Servera med ris och en sallad
"Kassler under rosa täcke" är ett klassiskt recept på kassler som är mild och god
kassler för 4 personer
3 dl grädde
11/2 dl ketchup
1-2 msk senap
Skiva kasslern i 1 cm tjocka skivor
Vispa grädden så att den blir lätt fluffig men inte för hård.
Blanda i ketchupen och senapen och blanda väl.
Lägg kasslern på rad i en ungsfast form bre såsen över och grädda i ugn på 200 till 225 grader i knappt 20 minuter. Servera med ris och en sallad
Låter gott och det måste du bara lägga in under dina egna recept, om du inte redan har gjort det:D
Hej kanske en dum fråga men varför köper du kassler om du inte gillar den rökta smaken? då skulle ju karre annars vara ett bra alternativ.
M.V.H
Anders
Man är ju sig själv närmast :D
Bland mina recept har jag inbakade kassler som blir så himla god, tycker jag. Får en fin sälta av gräddädelosten. Det blir en fin balans när man serverar med jasminris och sallad. Har tyvärr ingen bild ännu men det kommer när jag lagar den nästa gång.
Inbakad kassler
Åh ja, eller med vitlöksost istället!! Mums.. Och vitlökssås... Suck! Det är bara att glömma smalmaten till en sån måltid...
att bara göra en pomodoro sås...eller typ stroganoff -kan ju kanske funka? eller göra a´la 80-tal
med ananas(eller kanske mango)
Tycker du inte om den speciella rökningen kan du väl laga av benfri kotlettrad eller skinka????
En kassler och potatisgratäng tycker jag tar bort en hel del av smaken på kasslern.
Varva skivad potatis med skivad svamp och skivad kassler. Häll över grädde och strö över ost och gratinera i ugn ca 200 grader tills potatisen är mjuk.
Hoppas det smakar!
Detta är väldigt enkelt att laga och mycket gott, grönpepparen tar bort mycket av det rökta
Kassler med grädde och grönpeppar