Ett recept som kan varieras i det oändliga. I det här receptet innehåller fyllningen både vaniljsocker och kanel.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till fingervärme, ca 37 grader. Häll först lite av degspadet över jästen och lös upp den. Häll sedan i resten av degspadet.
- Tillsätt salt, socker, ägg och mjöl i degvätskan. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen så den blir smidig och släpper bunkens kant. Strö över lite mjöl och låt jäsa ca 45 minuter.
- Gör fyllningen. Rör ihop smör, råsocker, kanel och vaniljsocker.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda tills den släpper bakbordet och händerna.
- Dela degen i två delar. Kavla ut delarna till två rektangulära plattor, ca 30x40 cm. Fördela fyllningen på plattorna och rulla ihop från långsidan. Skär ca 3 cm tjocka skivor av rullarna.
- Tryck till mitt på degskivan med ett knivskaft eller liknande så att bullarna sväller ut.
- Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla med ägget. Strö över pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Publicerat den
17 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar