Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Veggi Moussaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Veggi Moussaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär aubergine i centimetertjocka skivor. Lägg ut plant – strö på salt och låt ligga i minst 30 minuter, så att vätskan dras ur.
  2. FÄRSSÅS: Förväll sojafärsen enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Fräs den förvällda färsen ordentligt i olja. Låt tomatkross, buljong, chilisås och soja koka upp. Tillsätt den frästa färsen, lök,vitlök och kryddor och låt det koka ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. OSTSÅS: Värm såsen och låt osten smälta i den. Torka av aubergineskivorna och stek dem på båda sidor i olja. Lägg aubergineskivor i botten av en smord form. Varva sedan med färssås, ostsås och aubergine. Översta lagret skall vara ostsås. Stek i varmluftsugn 150-175° ca 30 minuter. Servera med fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.