Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vörtkakor

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ord är överflödiga när den nybakta julskinkan ligger med stark senap på och julölen immar kall i glaset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser i en bakmaskin och låt jäsa ca 1/2-timme. Baka ut ämnena och kavla tunt(ca 5 mm) med kruskavel. Låt jäsa igen och grädda sedan i vedeldad bakugn om det finns tillgängligt annars på elhäll. Det går även bra i stekpanna på spisen men då får man anpassa storleken på kakorna därefter. Pensla med svagdricksblandningen på en sida och lägg i hög att svalna under bakduk.
  2. OBS! kräver ganska hög värme

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.