Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whiskykola

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Kola med en mild smak av whisky.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman alla ingredienserna utom mandelmassan. Blanda mandelmassa och whisky och låt den dra medan kolan kokar.
  2. Koka upp kolasmeten och låt småkoka i cirka 15 minuter. När smeten håller för kulprovet, tillsätt whiskyn och mandelmassan. Ta bort grytan från plattan och rör väl.
  3. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en mindre långpanna eller ugnsform. Skär i bitar när kolan stelnat något.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.