Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerkrans

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Hackade pistaschnötter och lite apelsin ger det där lilla extra till den här wienerkransen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen. Mal mandelen och blanda med socker, apelsinskal och smör.
  2. Smula jästen i degbunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker och mjöl. Klicka ner smöret och arbeta samman till en deg. Stjälp upp på mjölat bakbord och kavla ut till en stor degplatta. Bred på fyllningen och vik ihop i tre delar mot mitten. Lägg på bakpappersklädd plåt och forma till en stor krans. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Klipp djupa jack i kransen med 2 cm mellanrum och vik flikarna omväxlande åt vänster och höger. Pensla med lätt uppvispat ägg, grädda i nedre delen av ugnen 18-20 min. Låt svalna.
  4. Rör samman florsocker och apelsinsaft, ringla över kransen och strö över hackade pistaschnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.