Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Youghurtparfait

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättsötad påskdessert för de som inte vill äta för mycket sött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Dela äggen i gulor och vitor.
  2. 2. Vispa upp gulorna med lättströ och det heta vattnet. Tillsätt kryddorna.
  3. 3. Vispa vitorna till fast skum. Lös upp gelatinbladen på svag värme med 1 msk vatten i kastrullen.
  4. 4. Rör ner gelatinlösningen, yoghurten och äggviteskummet i de uppvispade äggulorna. Dela upp smeten i portionsglas.
  5. 5. Låt glasen stå i kylskåp i minst 1 timme. Garnera före serveringen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.